Erasmus pečat kvaliteta, Beč 2014

Evropsko Društvo za Edukaciju i Komunikaciju je MBM projektu dodelilo The Erasmus EuroMedia Pečat Kvaliteta za „izvanrednu proizvodnju medija koja doprinose razvoju pozitivnih vrednosti evropskog društva“.

pročitaj više

Intelova preporuka za sve nemačke obrazovne ustanove

My Book Machine Editor je postao sastavni deo Intelove IER (Intel Educational Resources) aplikacije za Nemačku u 2014/2015. Ovo je velika pohvala za naš program koji se našao među 7 (sedam) najboljih obrazovnih programa u Nemačkoj.

pročitaj više

Najbolji obrazovni alat, Didacta 2015, Hanover

My Book Machine Editor je u koknurenciji brojnih velikih izdavača proglašen za Najbolji Obrazovni Alat na jednom od najvećih obrazovnih sajmova na svetu - DIdacta 2015. godine u Hanoveru, Nemačka.

pročitaj više

Comenius EduMedia Seal, Berlin 2015

Društvo pedagoga i informatičara (The Society for Pedagogy and Information) je MBM projektu dodelilo Comenius-EduMedia Pečat Kvaliteta za „izvanredan proizvod na polju IKT podržanih obrazovnih medija“.

pročitaj više

Najlakše kreiranje, čuvanje i šerovanje interaktivnih knjiga za škole, biznis i zabavu

Multimedijalne knjige kao proizvod MBM Editora nemaju samo tekstove i statične ilustracije. One mogu biti „žive“, pune multimedijalnih zapisa, umetnutih podataka napravljenih u drugim programima, animacija, objekata ili celih Internet stranica, multimedijalnih vežbi i drugih interaktivnih datoteka svih vrsta

Nastavnici!

Kreirajte godišnje ili mesečne planove, pripreme za čas, pomoćna sredstva za korišćenje tokom predavanja, učenička uputstva ili vežbe za rad na času ili kod kuće. A zatim, naučite i učenike da kreiraju svoje knjige.

ZA ŠTO INDIVIDUALNIJA, DINAMIČNIJA I INTERESANTNIJA PREDAVANJA!
MyBookMachine će biti velika pomoć u implementaciji vaših ideja - sami ili čak kroz igru sa vašim učenicima možete "napisati" digitalne knjige, kratke multimedijalne materijale, radne sveske ili e-knjižice. Tako ćete pojednostaviti predavanja, kao i kompletan školski i đački život jer će interaktivne školske novine ili individualne pripreme kako nastavnika tako i učenika biti smeštene u jako efektne e-jedinice.
Kreirajte interaktivne knjige sa tematskim ilustracijama i video zapisima, upotpunite ih savremenim materijalima ili raznovrsnim vežbama obrazovnih programa kao što su MasterTool, GeoGebra itd. Sve će to povećati radost učenja, a vaše kolege i učenici će sigurno pozdraviti vaš novi način rada!
A zatim ćete kao prezenter lakše privući pažnju publike i podstaći je na aktivno učešće u prezentaciji.

Dizajneri i advokati, menadžeri i novinari, veliki proizvođači i mali preduzetnici!

Čuvajte, ali i menjajte raznovrsne podatke, datoteke i/ili linkove koji su u vezi specifičnog posla, događaja, projekta ili proizvoda. I to samo u jednoj datoteci!

I SVI OSTALI !!!

Uz ogromnu funkcionalnost, program vas ne ograničava šta ćete praviti: turistički vodič ili animiranu dečju knjigu, katalog proizvoda ili uputstvo za korišćenje nekog aparata sa video i audio zapisima, lični podsetnik ili nacionalni kuvar, top listu omiljenih spotova sa Interneta ili kompilaciju vaših ličnih klipova, spomenar, foto i video album, arhivu vaših važnih dokumenata, omiljene sajtove, biblioteke pdf knjiga. Sve to može biti uredno složeno i formatirano - samo za vaše oči ili objavljeno na Internetu!

Kreirate knjigu i ako želite da je podelite s drugima - spakujte je i šerujte. 
  Od trenutka šerovanja ona će biti vidljiva i čitljiva na svim računarima, tabletima i mobilnim uređajima. Ništa lakše!

MBM Editor

nudi najlakši način za kreiranje interaktivnih multimedijalnih e-knjiga za školu, posao ili zabavu

Program poseduje moderne alate za obradu teksta, ilustracija i tabela, povezivanje fotografija, audio i video zapisa sa lokalnog diska ili Interneta, ubacivanje pdf, Word, Excel ili drugih formata datoteka, MasterTool, GeoGebra ili bilo koje obrazovne vežbe itd.

Prvi koraci u Editoru

 

 

 

MBM Player (za čitaoce)

Studenti/čitaoci za čitanje MBM knjiga koriste besplatne Playere:

1. Probni MBM Editor/Player za Windows
2. MBM Internet Player za sve brauzere i sve operativne sisteme
3. MBM Playere za sve Android i iPad tablete i sve Android i iPhone telefone

A ako ih nisu dobili direktno od autora, besplatne MBM knjige mogu tražiti:
1. klasičnim korišćenjem Internet pretraživača
2. ili na specijalizovanim portalima sa hiljadama linkova kao što su
www.mybookmachine-online.rs
www.mybookmachine.net

* Na specijalizovanim portalima, kao što je mybookmachine.net, korisnici mogu kreirati i sopstvene biblioteke linkova

Čuvanje podataka

1. Autori mogu čuvati podatke i linkove ka važnim datotekama poslova/događaja/projekata/proizvoda u samo jednoj MBK datoteci. Zatim, nakon obavljenog posla, oslobađaju prostor na računaru pakovanjem svih podataka i povezanih datoteka u samo jednu MBKX datoteku. Uz dodatnu mogućnost zadavanja lozinki kako za otvaranje tako i za ispravku knjige. Ova datoteka se može "raspakovati" u svakom trenutku.

2. Da bi se slobodna ili delimično zaštićena knjiga čitala i na drugim uređajima - ona mora biti prebačena na prenosni medij, server, Cloud, virtuelni drajv, ili jednostavno prosleđena e-mailom.

Kako i gde čuvati i objavljivati knjige

 

Šerovanje knjiga

Autor prvo mora odlučiti da li želi da šeruje knjige svim korisnicima ili ne - da prodaje knjige zaštićene lozinkama ili da ih besplatno šalje svim zainteresovanim čitaocima.

U zavisnosti od namene, knjige mogu biti prebačene (upload) i šerovane na:
1. Namenske MBM Book Oblake/Servere (kao što je srpski www.mybookmachine-online.rs)
2. Personalne Oblake (sajtovi koji pripadaju školi, kompaniji itd) ili
3. Javne (public) virtuelne diskove (Google Drive ili Dropbox)

 

 

Kako i gde šerovati knjige